Yoğurt Tatlısı
Keki için:
Yoğurdu, irmiği, birlikte elediğiniz un ve kabartma tozunu ekleyip hepsini tahta kaşıkla karıştırın. Çok cıvık görünüyorsa biraz daha irmik ekleyin.
Bir fırın tepsisini çok az yağla yağlayın, karışımı tepsiye dökün.
180 derece ısıtılmış fırında pişirin. Pişip pişmediğini içine bir kürdan batırarak kontrol edebilirsiniz. Kek kürdana yapışmıyorsa pişmiş demektir.
Kek pişerken bir tencereye iki su bardağı şeker, iki su bardağı su, yarım limon suyu koyup kaynatın. Ilınmaya bırakın.
Kek piştikten sonra biraz ılınmasını bekleyin. Ilıkken kare şeklinde dilimleyin. Kekle aynı sıcaklıktaki şerbeti kekin üzerine dökün. İkisinin sıcaklığının eşit olması önemlidir.
Fırın tepsisinin üstünü sıkıca örtüp kekin şerbeti emmesini sağlayın.
Afiyet olsun.
Keki için:
- 2 yumurta
- 2 kahve fincanı un
- 2 fincan şeker
- 2 fincan sıvı yağ
- 2 fincan irmik
- 2 fincan yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- Yarım limon
Yoğurdu, irmiği, birlikte elediğiniz un ve kabartma tozunu ekleyip hepsini tahta kaşıkla karıştırın. Çok cıvık görünüyorsa biraz daha irmik ekleyin.
Bir fırın tepsisini çok az yağla yağlayın, karışımı tepsiye dökün.
180 derece ısıtılmış fırında pişirin. Pişip pişmediğini içine bir kürdan batırarak kontrol edebilirsiniz. Kek kürdana yapışmıyorsa pişmiş demektir.
Kek pişerken bir tencereye iki su bardağı şeker, iki su bardağı su, yarım limon suyu koyup kaynatın. Ilınmaya bırakın.
Kek piştikten sonra biraz ılınmasını bekleyin. Ilıkken kare şeklinde dilimleyin. Kekle aynı sıcaklıktaki şerbeti kekin üzerine dökün. İkisinin sıcaklığının eşit olması önemlidir.
Fırın tepsisinin üstünü sıkıca örtüp kekin şerbeti emmesini sağlayın.
Afiyet olsun.