Yenilenebilir enerjiler elektrik tüketiminin yüzde 56'sını karşıladı

trueliving

New member
eYenilenebilir enerjiler, 2024 yılının ilk çeyreğinde Almanya'daki elektrik tüketiminin yaklaşık yüzde 56'sını karşıladı. Bu, Baden-Württemberg Güneş Enerjisi ve Hidrojen Araştırma Merkezi (ZSW) ve Federal Enerji ve Su Endüstrisi Birliği'nin (BDEW) dpa haber ajansına sunduğu tahminlerden ortaya çıkıyor.

Toplamda, yenilenebilir enerji sistemleri Ocak'tan Mart'a kadar yaklaşık 75,9 milyar kilowatt saat elektrik üretti; bu, geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde dokuz daha fazla. Karadaki rüzgar türbinleri tek başına 39,4 milyar kilowatt saat ile Almanya'nın elektrik ihtiyacının dörtte birinden fazlasını karşılayabilirdi.

“Hidroelektrik de son aylarda 5,3 milyar kilovatsaat elektrik üretimiyle elektrik üretimine ortalamanın üzerinde katkı sağladı” diye devam etti. Bu, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27 daha fazla elektrik anlamına geliyordu. Genel olarak hidroelektrik santraller Almanya'nın brüt elektrik tüketiminin yüzde dördünü karşıladı.


Burada üçüncü taraflardan içerik bulacaksınız

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, kişisel verilerin iletilmesine ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir; çünkü gömülü içeriğin sağlayıcıları, üçüncü taraflar olarak bu izni gerektirir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.



BDEW yönetim kurulu başkanı Kerstin Andreae, “Son zamanlarda elektrik tüketiminde yenilenebilir enerjinin giderek artan payı doğru yolda olduğumuzu gösteriyor” dedi. Yenilenebilir enerjilerin yaygınlaşması son zamanlarda önemli ölçüde arttı. “Bu artık elektrik üretimine de yansıyor.” Ancak iklim hedeflerine ulaşmak için “fazladan çabalamamız” gerektiği de açık.