Nükleer enerji: Fransa araştırmaya 300 milyon euro yatırım yapıyor

trueliving

New member
FFransa'nın nükleer endüstrisini 300 milyon avroluk devlet parasıyla desteklemesine izin veriliyor. Otorite, Cuma günü AB Komisyonu'nun küçük modüler nükleer reaktörlerin araştırma ve geliştirmesini desteklemek için uygun yardımı onayladığını duyurdu. Para, Electricité de France yan kuruluşu Nuward'a sübvansiyon olarak verilecek.


Burada üçüncü taraflardan içerik bulacaksınız

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, kişisel verilerin iletilmesine ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir; çünkü gömülü içeriğin sağlayıcıları, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak bu izni gerektirir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.



Komisyon, kararını hükümet desteği olmadan Nuward'ın araştırma ve geliştirme projesine yatırım yapmayacağını açıkladı. Ayrıca 300 milyon avroluk miktar, fiili finansman ihtiyacına tekabül etmesi ve rekabetin aşırı derecede bozulmaması için yeterli önlemlerin alınması nedeniyle uygundur. Rekabet gözlemcisi, “Komisyon bu nedenle Fransa'nın tedbirini AB devlet yardımı kurallarına uygun olarak onayladı” dedi.

Devlet bir şirkete para ya da vergi avantajıyla destek olmak istiyorsa AB'de çok katı kurallar geçerli. Bunun amacı rekabetin bozulmasını önlemek ve örneğin bir AB ülkesinden bir şirketin başka bir ülkeden bir rakibin piyasadan çekilmesini sağlamasına yardımcı olmaktır.