İngiltere Oturum Izni Kaç Yıl ?

Akdemir

Global Mod
Global Mod
İngiltere Oturum İzni Nedir?

İngiltere oturum izni, Birleşik Krallık'ta uzun dönemli kalış hakkı sağlayan bir belgedir. Bu izin, ülkeye yerleşmek isteyen ve burada sürekli olarak yaşamak amacıyla başvuran kişilere verilir. Oturum izni, İngiltere'de çalışma, eğitim alma, aile birleşimi veya sığınma gibi çeşitli nedenlerle alınabilir. Oturum izni sahibi olan kişilere belirli haklar ve sosyal yardımlar da sağlanabilir.

İngiltere Oturum İzni Kaç Yıl İçin Verilir?

İngiltere oturum izni, başvuru sahibinin durumuna ve başvurulan vize türüne bağlı olarak farklı sürelerde verilir. Genellikle, İngiltere'de oturum izni verilen süreler birkaç yıldan başlayıp uzun dönemlere kadar çıkabilir. Ancak, her vize türü için belirlenmiş spesifik bir süre bulunmaktadır. Bu süreler, İngiltere Göçmenlik Dairesi (UK Visas and Immigration) tarafından belirlenir ve başvuru sahiplerine bildirilir.

Çeşitli Oturum İzni Türleri ve Süreleri

1. **Çalışma İzni**: İngiltere'de çalışmak isteyen kişiler, çalışma izni başvurusunda bulunurlar. Çalışma izni genellikle işverenin belirttiği süre boyunca geçerlidir. Örneğin, sponsorlu çalışma vizesi (Tier 2) başvurularında, işveren tarafından belirlenen süre boyunca geçerlidir. Bu süre genellikle 5 yıl olabilir.

2. **Eğitim İzni**: İngiltere'de eğitim almak isteyen uluslararası öğrenciler, öğrenci vizesi başvurusunda bulunurlar. Öğrenci vizesi, öğrencinin eğitim alacağı programın süresine göre verilir. Örneğin, lisans veya yüksek lisans programları için verilen vize genellikle programın bitiş tarihine kadar geçerlidir.

3. **Aile Birleşimi İzni**: Birleşik Krallık'ta aile birleşimi yapmak isteyen kişiler, aile birleşimi izni başvurusunda bulunurlar. Bu tür izinler, başvuru sahibinin durumuna ve ilişkili olduğu kişinin statüsüne bağlı olarak farklılık gösterir. Örneğin, bir İngiliz vatandaşı veya oturum izni sahibi olan biriyle evlenen kişiye, eşlik eden aile üyelerine verilen izinlerin süresi değişkenlik gösterebilir.

4. **Sığınma ve Koruma İzni**: İngiltere'de sığınma veya koruma statüsüne başvuran kişilere de oturum izni verilebilir. Bu durumda, oturum izni başvurusunun sonucu ve verilen iznin süresi, başvuru sahibinin durumuna ve İngiltere'nin göç politikasına bağlı olarak değişir.

Sonuç

İngiltere'de oturum izni, başvuru sahibinin durumuna, nedenine ve başvurulan vize türüne bağlı olarak değişen sürelerde verilir. Çalışma, eğitim, aile birleşimi veya koruma gibi çeşitli nedenlerle alınabilen oturum izinlerinin süreleri, başvuru sahiplerine ve bağlı oldukları kişilere özgüdür. İzin süreleri genellikle birkaç yıldan başlayarak uzun dönemlere kadar çıkabilir. Başvuru sahipleri, başvurularını yapmadan önce ilgili vize türü için belirlenen süreleri dikkatlice incelemeli ve gereksinimleri karşılamalıdır.