Galeria Karstadt Kaufhof: Bu 16 şube ağustos sonunda kapanacak

trueliving

New member
İşletme Galeria Karstadt Kaufhof

Büyük mağaza grubu doğruladı: Bu 16 şube ağustos sonunda kapanacak



Şu an: 12:15| Okuma süresi: 2 dakika




92 Galeria şubesinden 16'sının 31 Ağustos'ta kapanması planlanıyor




92 şubeden 16'sının 31 Ağustos'ta kapanması planlanıyor

Kaynak: dpa/Arne Dedert


Büyük mağaza grubu Ocak ayında iflas başvurusunda bulundu. Galeria Karstadt Kaufhof, ağustos ayı sonunda çok sayıda şubeyi kapatacağını doğruladı. Berlin, Bavyera ve Kuzey Ren-Vestfalya özellikle etkileniyor. 1.400 çalışan işten çıkarılacak.





DMali sıkıntı içindeki büyük mağaza grubu Galeria Karstadt Kaufhof, bu yıl 31 Ağustos'ta 92 şubesinden 16'sını kapatıyor. Bu, iflas yöneticisi Stefan Denkhaus tarafından Cumartesi günü açıklandı. Berlin (Ringcenter, Spandau, Tempelhof), Kuzey Ren-Vestfalya (Essen, Köln Breite Straße, Wesel) ve Bavyera (Augsburg, Regensburg Neupfarrplatz, Würzburg), her birinde üç mağaza bulunan kapanışlardan özellikle kötü etkilendi. Ayrıca şu büyük mağazaların da kapanması bekleniyor: Chemnitz, Leonberg, Mainz, Mannheim, Oldenburg, Potsdam, Trier Fleischstrasse.

Şirketin istihdam ettiği yaklaşık 12.800 kişiden 11.400'ünün işini kaybetmemesi gerekiyor. 1400 gitmek zorunda kalacak. Galeria'ya göre Cuma günü genel iş konseyi ile çıkarların uzlaştırılması ve sosyal plan üzerinde anlaşmaya varıldı. “İşimizi başarılı bir geleceğe taşımak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Galeria'nın patronu Olivier Van den Bossche, “Bunun için iyi koşullar görüyoruz, özellikle de mevcut mali yıldaki satış gelişimimiz nedeniyle.” dedi. Şirketin genel merkezi Essen'den Düsseldorf Shadowstrasse şubesine taşınacak.

Büyük mağaza grubu Ocak ayının başında iflas başvurusunda bulundu. Bu üç buçuk yıl içindeki üçüncü iflas. O dönemde Van den Bossche, bu zor durumun nedeni olarak diğer şeylerin yanı sıra Signa Grubu'nun önceki sahibi René Benko'nun iflasını gösterdi. ABD'li yatırım şirketi NRDC ile girişimci Bernd Beetz'in şirketi BB Kapital SA'dan oluşan konsorsiyumun, büyük mağaza zincirini devralmak istediği Nisan ayının başından beri biliniyordu.

Ancak yatırımcılar ile Galeria arasında imzalanan anlaşma ancak alacaklıların anlaşması halinde yürürlüğe girecek. İflas yöneticisi Denkhaus, mülkiyet değişikliğine ilişkin iflas planını Nisan ayı sonuna kadar sunmak istiyor. Plan, alacaklılar toplantısının 28 Mayıs'ta onaylayıp mahkeme tarafından yeniden onaylanmasına kadar yasal olarak bağlayıcı olmayacak. Denkhaus, şirketi temmuz ayı sonuna kadar yeni sahiplerine devretmeyi planlıyor.

Sendika uygulanabilir bir konsept talep ediyor


Verdi hizmet sendikası kapatma planlarını sert bir şekilde eleştirdi. “Kapanan her mekan şehir içlerimizin daha da ıssızlaşmasına yol açıyor. Cumartesi günü Berlin'de Verdi'nin ticaretten sorumlu federal yönetim kurulu üyesi Silke Zimmer, “Çalışanların katlanmak zorunda kaldıkları şey, katlanılabilir olanın çok ötesinde” dedi. Çalışanların kiralık bir poker oyununda piyon haline geldiği izlenimi bir kez daha ortaya çıkıyor. Çoğu zaman aşırı fiyatlandırılan kiralar için ev sahipleriyle pazarlık yapılması gerekiyor.