trueliving
New member
Cevizli Tel Kadayıf
Tereyağını tavada eritin.
Kadayıfları doğrama tahtasında kalınca kıyın, bir kaba alın. Tereyağını kaşık kaşık ekleyerek iyice harmanlayın.
Fırın tepsisini tereyağıyla yağlayın. Kadayıfların yarısını hafifçe bastırarak döşeyin. Üstlerine ceviz içini yayın. Kalan kadayıfı da cevizlerin üstüne yayın.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında kadayıfların altı üstü kızarana dek pişirin.
Fırından çıkar çıkmaz sıcak kadayıfın üzerine soğuk şerbeti kepçe kepçe dökün. Emmesini bekleyin.
Tatlı soğuduktan sonra üzerine ince dövülmüş ceviz serpip dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
- 500 gr. tel kadayıf (fırınlanmamış)
- 250 gr. tereyağı
- 250 gr. ceviz içi (iri dövülmüş)
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Yarım limon suyu
- İnce dövülmüş ceviz içi
Tereyağını tavada eritin.
Kadayıfları doğrama tahtasında kalınca kıyın, bir kaba alın. Tereyağını kaşık kaşık ekleyerek iyice harmanlayın.
Fırın tepsisini tereyağıyla yağlayın. Kadayıfların yarısını hafifçe bastırarak döşeyin. Üstlerine ceviz içini yayın. Kalan kadayıfı da cevizlerin üstüne yayın.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında kadayıfların altı üstü kızarana dek pişirin.
Fırından çıkar çıkmaz sıcak kadayıfın üzerine soğuk şerbeti kepçe kepçe dökün. Emmesini bekleyin.
Tatlı soğuduktan sonra üzerine ince dövülmüş ceviz serpip dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.