ABD adalet sistemi Mercedes-Benz'e yönelik dizel soruşturmalarını kapattı

trueliving

New member
İşletme Artan emisyon seviyeleri

ABD adalet sistemi, Mercedes-Benz'e yönelik dizel skandalıyla ilgili soruşturmayı kapattı



Tarih: 27 Nisan 2024| Okuma süresi: 2 dakika




Mercedes-Benz, dizel skandalı nedeniyle ABD'de daha fazla sorunla karşı karşıya değil




Mercedes-Benz, dizel skandalı nedeniyle ABD'de daha fazla sorunla karşı karşıya değil

Kaynak: Picture Alliance/NurPhoto/Artur Widak


ABD Adalet Bakanlığı, 2016 yılından bu yana Mercedes-Benz'e yönelik dizel skandalını araştırıyor. Artık açık: Otomobil üreticisi ABD'deki suçlamalardan kaçınıyor. Stuttgart merkezli şirket, aşırı emisyon nedeniyle Amerikalı müşterilerine şimdiden 1,9 milyar dolar ödedi. Almanya'da tartışma sürüyor.





MMercedes-Benz, ABD'deki dizel skandalıyla ilgili suçlamalardan kurtuldu. Swabian otomobil şirketinin Cumartesi günü “Handelsblatt” gazetesinde yayınlanan ilgili bir raporda ABD Adalet Bakanlığı'nın (DOJ) soruşturmasını durdurduğu doğrulandı. Kısa DOJ mektubu aynı zamanda Alman Basın Ajansı'nın da erişimine açıktır.

Mercedes-Benz, yaklaşık 250.000 dizel otomobilde aşırı emisyon yapmakla suçlanmıştı; bu durum bazen gerçek çalışma ile test sonuçlarına dayalı olarak arasında belirgin farklar ortaya çıkarıyordu. Diğer üreticiler de düşük ve yüksek sıcaklıklarda dizel araçların emisyon kontrolünü azaltan termal pencereler kurmuştu. Bu daha yüksek nitrojen oksit emisyonlarına yol açar.

“DOJ'un kararıyla çeşitli dizel davalarıyla bağlantılı olarak hukuki belirliliğe yönelik önemli bir adım daha atıyoruz. Mercedes-Benz yönetim kurulu üyesi Renata Jungo Brüngger, “ABD Adalet Bakanlığı ile tam işbirliği yaptık ve büyük masraflarla konuyu şeffaf hale getirdik” dedi.


ayrıca oku








Süreç 2016'dan bu yana sürüyor. Brüngger, Handelsblatt'a şunları söyledi: “1,7 milyon belgeyi değerlendirdik, aktif ve eski çalışanlarla 70'ten fazla görüşme gerçekleştirdik ve ABD Adalet Bakanlığı'na 300.000'den fazla belge sunduk.” Yönetici gazeteye anlatmaya devam ederek, Adalet Bakanlığı'nın yargılamayı neden durdurduğunun belli olmadığını söyledi.

Eylül 2020'de Mercedes-Benz, 1,9 milyar avroluk uzlaşmayla toplu davadan kaçındı ve böylece ABD'deki medeni hukuk kapsamındaki davayı sonlandırdı. Üretici ayrıca yazılım güncellemeleri için arabaları geri çağırdı.

Ancak Almanya'da tüketici avukatları ile Mercedes-Benz arasındaki hukuki anlaşmazlık halen sürüyor. Yakın zamanda etkilenen müşteriler Stuttgart Yüksek Bölge Mahkemesi önünde kısmi başarı elde etti.