Stefan Hartung: Bosch'un patronu, müşterilerin yanmalı motorların sonunu “zorlayamayacağını” söylüyor

trueliving

New member
İşletme Stefan Hartung

Bosch patronu müşterilerin “yanmalı motorların sonunu zorlayamayacağını” söylüyor.



Şu an: 10:51| Okuma süresi: 2 dakika




Stefan Hartung, Bosch teknoloji grubunun CEO'su




Stefan Hartung, Bosch teknoloji grubunun CEO'su

Kaynak: Picture Alliance/dpa/Bernd Weißbrod


2035'ten itibaren, yalnızca artık CO2 salmayan araçların AB'de piyasaya sürülmesine izin verilecek ve bu gereklilik test ediliyor. Tedarikçi Bosch, şirketlerin içten yanmalı motorlar sunma zorunluluğu olduğunu düşünüyor.





DElektrikli otomobil atağına rağmen tedarikçi Bosch, şirketlerin içten yanmalı motorlar sunma zorunluluğu olduğuna inanıyor. Bosch patronu Stefan Hartung, “The Pioneer” portalına şunları söyledi: “Almanya'da içten yanmalı motor teknolojisini sağlamaya devam etmeliyiz, aksi takdirde dünya bununla baş edemeyecek.”

Avrupa dışındaki müşterileri içten yanmalı motorları kullanmamaya zorlayamazsınız, çünkü bazen alternatif çözümler de olmuyor, diye açıkladı, Avrupa Birliği'nde bu teknolojinin olası sonu açısından.

Otomobil tedarikçisinin başkanı, içten yanmalı motorların da önümüzdeki on yıllar boyunca yollarda olacağını söyledi. Dünya çapında tüm araçların elektrikli hale getirilmesi en az 30 ila 35 yıl alacak. Dünyada yaklaşık 1,4 milyar araba olduğu tahmin ediliyor.

İçten yanmalı motorun kapanması gerçekte ne kadar sürebilir?


Küresel otomotiv sektörünün yıllık 90 milyon civarındaki araç üretim kapasitesini baz alırsak ve bundan sonra sadece elektrikli otomobil üretirsek, tüm araç filosunun tamamının yenilenmesi en az 16 yıl alır. Gerçekte, yanmalı motorlar üretilmeye devam edecek ve zaman içinde değiştirilmeleri gerekecekti. Bu nedenle yıl sayısının en az iki katı olduğunu varsaymak mantıklıdır.


ayrıca oku


Manfred Weber, EPP'nin parti ve parlamento grup lideridir






2035'ten itibaren AB'de yalnızca artık CO2 salmayan araçların piyasaya sürülmesine izin verilecek. Gerekliliğin 2026'da gözden geçirilmesi gerekiyor. Son dönemde Almanya ve diğer ülkelerde elektrikli otomobil satışları durmuştu.