Mert
New member
Sırık hangi ağaçtan yapılır?
Kebap yapılacak kuzu aynı gün kesilir ve en geç iki saat içinde ateşin karşısına koyulur. Pişirilmesinde çıralı çam odunu kullanılır. Kuzu, yaklaşık 130 cm genişliğinde 80 cm derinliğinde ve 150 cm yüksekliğindeki ocaklarda çevrilerek pişirilir. Kuzunun takılacağı sırık yaklaşık 2,5 metre uzunluğundadır.
Kebap yapılacak kuzu aynı gün kesilir ve en geç iki saat içinde ateşin karşısına koyulur. Pişirilmesinde çıralı çam odunu kullanılır. Kuzu, yaklaşık 130 cm genişliğinde 80 cm derinliğinde ve 150 cm yüksekliğindeki ocaklarda çevrilerek pişirilir. Kuzunun takılacağı sırık yaklaşık 2,5 metre uzunluğundadır.