trueliving
New member
senPhilipp ve Christine von Stumm talep eksikliğinden şikayetçi olamazlar. Aşağı Saksonya’nın Lüneburg bölgesindeki Soderstorf’lu restoran işletmecilerine her yıl düğün organizasyonları için en az 50 talep geliyor. Ancak girişimci çiftin yakın zamanda “Spiegel”de bildirdiği gibi, yarı ahşap çiftlikleri “Gut Thansen”de kutlamaya yalnızca 10 ila 15 gelin ve damat kabul ediliyor.
Şirketinizde mutfakta, serviste, resepsiyonda veya yönetim ve muhasebede daha fazla personel bulunmuyor. Von Stumm’lar şimdi cömert ikramiyeler deniyor: “11.000,00 Avro. Şu andan itibaren!” örneğin Gut Thansen’in posterlerinde cazip bir teklif var. Etkinlik merkezinin internetteki kariyer sayfasında da görüldüğü gibi, üyeliğin her yılı için ikramiye ödemeleri ve yeni meslektaşları işe almak için yerleştirme ikramiyeleri de mevcut.
Ve bu tür önlemler gerekli görünüyor. İşçiler ve vasıflı işçiler için verilen mücadele, Almanya’daki catering endüstrisinde uzun zamandan beri bir hayatta kalma meselesi haline geldi. Alman Otel ve Restoranlar Birliği’nin (Dehoga) aylık sektör araştırmalarında “Çalışan sıkıntısı şirketlerin en büyük zorluklarından biri” diyor.
Catering sektöründen daha fazla haber
ABD’de “bahşiş”
En iyi şefin içgörüleri
Özellikle konaklama sektörü korona salgınının etkilerinden başka hiçbir sektör gibi etkilenmedi ve hem satış hem de personel kaybı yaşadı. Ancak tecritin sona ermesinin ardından konuklar, kutlamalar ve kutlamalar ve bunlarla birlikte gelirler kademeli olarak geri dönerken, ülke çapındaki yaklaşık 190.000 konaklama işletmesinde hâlâ on binlerce aşçı, garson, mutfak asistanı, servis personeli, resepsiyonist ve benzerleri eksik. .
ayrıca oku
Hans Böckler Vakfı’nın Food, Pleasure adına hazırladığı güncel “Konaklama Sektörü Analizi”, sosyal güvenlik primine tabi yaklaşık 1,1 milyon çalışanın yaklaşık beşte birinin, özellikle perakende ve lojistik işlerinde olmak üzere, pandemi sırasında konaklama sektöründen ayrıldığını gösteriyor. ve Restoranlar Birliği (NGG).
Kaynak: İnfografik WELT
Sonuç olarak, personel sayısında yalnızca 1,8 milyonluk tarihi bir düşüş yaşandı. Bu, çoktan aşılmıştır. Ancak sektöre dönen insan sayısı hâlâ göç oranının oldukça altında.
Araştırmada “Sektördeki kariyer değişikliklerinin henüz kayıpları telafi edemediği” belirtiliyor. Bu da konaklama sektöründeki dört şirketten neredeyse üçünü etkiliyor: “2022 istihdam anketine göre ankete katılanların yüzde 73’ü şirketlerinde pandemi öncesine göre daha az personel bulunduğunu söyledi.”
Bunun sonuçları konuklar tarafından her gün hissedilmektedir. Örneğin barlar, barlar ve restoranlar daha fazla izin günü getirdi ve/veya açılış saatlerini kısalttı ve menüler genellikle küçüldü. Dehoga, “Bir konsept ne kadar personel yoğun olursa, şirketlerin sunduklarını ve kaliteyi korumaları da o kadar zor olur” diyor.
Küçük işletmeler ve kırsal bölgelerdekiler özellikle zor zamanlar geçirecektir. Oteller ise çoğu zaman günlük oda temizliğinden vazgeçiyor, barı akşam erkenden kapatıyor veya doluluk oranlarını önemli ölçüde düşürüyor.
ayrıca oku
Federal İş Kurumu’na göre bu sefaletin ardındaki personel açığı 30.000 civarında. Yetkililere göre, en azından Eylül ayında otelcilik sektöründe bildirilen boş pozisyonların sayısı bu kadar yüksekti.
Ancak Dehoga’da bu sayının önemli ölçüde çok düşük olduğu değerlendiriliyor ve birçok şirket artık boş pozisyonlarını iş bulma kurumlarına bile bildirmediğinden, vasıflı işçi sıkıntısının en az iki kat daha yüksek olduğu varsayılıyor. Ayrıca umutsuzca aranan mini çalışanlar ve geçici işçi olarak öğrenciler de var.
NGG ayrıca talebin önemli ölçüde daha yüksek olacağını varsayıyor. Sendikaya göre sektörde pandemi öncesine kıyasla yaklaşık 100.000 daha az kişi çalışıyor. Ve bu açığı kapatmak en azından mevcut koşullar altında zor olacaktır.
Kaynak: İnfografik WELT
NGG patronu Guido Zeitler, “Çok düşük ücretler, takdir eksikliği, planlanması zor ve aşırı uzun çalışma saatleri ve yüksek düzeyde psikolojik ve fiziksel stres, konaklama endüstrisindeki günlük yaşamdır” diye açıklıyor. Çalışanlar için çekiciliğini artırmak ve çalışma koşullarını iyileştirmek konusunda sektörün “daha önce hiç olmadığı kadar baskı altında” olduğunu düşünüyor: “Konuk ağırlama sektörünün yeni bir başlangıca ihtiyacı var. Ücretlerin artması, çalışma saatlerinin azalması gerekiyor.” Aksi takdirde, personel eksikliği nedeniyle misafirler kendilerini gelecekte daha sık kapalı kapıların önünde bulacaklardır.
Aslında catering sektöründe ücretler genellikle düşüktür. Bölgeye bağlı olarak ortalama aylık ücret Mecklenburg-Batı Pomeranya’da brüt 2.076 avro ve Bavyera’da 2.622 avro arasında değişiyor.
Yalnızca çok az sayıda şirket toplu iş sözleşmesine tabidir
NGG analizinin gösterdiği gibi çalışanların yalnızca yüzde 52’si sosyal güvenlik primlerine tabidir. Sendikacı Zeitler, “Gelecekte vasıflı işçiler için asgari ücret ayda 3.000 avro olmalı” diyor.
Ancak, konaklama sektöründe yalnızca çok az sayıda şirketin toplu iş sözleşmesi olması nedeniyle çalışan temsilcilerinin bu tür talepleri yerine getirmesi pek mümkün değildir. Geçtiğimiz yıl ülke genelinde restoran ve otellerin yalnızca yüzde 20’si buna bağlıydı; bu, Almanya’daki tüm sektörler arasında ikinci en düşük değer.
ayrıca oku
Dehoga genel eleştiriyi reddediyor. İşgücü piyasası ve hukuk, sosyal ilişkiler ve mesleki eğitim alanında uzman olan genel müdür Sandra Warden, “Ağırlama endüstrisi entegrasyon ve fırsatlar endüstrisidir” diyor. “Her yeterlilik seviyesi için giriş ve gelişim fırsatları sunuyoruz. Örneğin, geliştirilmesi gereken dil becerilerine sahip mülteciler veya düşük vasıflara sahip olanlar bizde iş bulabilir ve okul çocukları ve öğrenciler çoğu zaman ilk mesleki deneyimlerini şirketlerimizde kazanırlar. Bu olumlu bir şey, çünkü mesleki yeterliliğe sahip olmayan kişiler işgücü piyasasında sorunlu çocuklardır; onların uzun vadeli işsizlik, sosyal sistemde durgunluk ve daha sonra yaşlılıkta yoksulluk riski özellikle yüksektir.
Kaynak: İnfografik WELT
Ancak derneğe göre çerçeve şartları üzerinde de çalışmalar yapılıyor. Geçen yıl Dehoga’nın yaptığı bir ankete göre şirketlerin yarıdan fazlası çalışanlarına daha fazla para ödüyordu ve eğitim yerleri sayısı önemli ölçüde arttı.
Warden’a göre şu anda yaklaşık 41.500 stajyer var ve bu da konaklama endüstrisini ülkedeki en büyük eğitim sektörlerinden biri haline getiriyor. Ancak yine de çok daha fazlası mümkün. Warden, “Bunun için ikili mesleki eğitime yönelik gerçek bir saldırıya, pratik meslekler ve faaliyetlere daha fazla değer verilmesine, modern bir çalışma süresi yasasının yanı sıra pratik yasalara ve hedeflenen yönergelere ihtiyacımız var” diye açıklıyor. Rahatlama, bürokrasiyi azaltma ve esneklik günün gündemidir.
Burada üçüncü taraflardan içerik bulacaksınız
Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni gerektirdiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.
Şirketinizde mutfakta, serviste, resepsiyonda veya yönetim ve muhasebede daha fazla personel bulunmuyor. Von Stumm’lar şimdi cömert ikramiyeler deniyor: “11.000,00 Avro. Şu andan itibaren!” örneğin Gut Thansen’in posterlerinde cazip bir teklif var. Etkinlik merkezinin internetteki kariyer sayfasında da görüldüğü gibi, üyeliğin her yılı için ikramiye ödemeleri ve yeni meslektaşları işe almak için yerleştirme ikramiyeleri de mevcut.
Ve bu tür önlemler gerekli görünüyor. İşçiler ve vasıflı işçiler için verilen mücadele, Almanya’daki catering endüstrisinde uzun zamandan beri bir hayatta kalma meselesi haline geldi. Alman Otel ve Restoranlar Birliği’nin (Dehoga) aylık sektör araştırmalarında “Çalışan sıkıntısı şirketlerin en büyük zorluklarından biri” diyor.
Catering sektöründen daha fazla haber
ABD’de “bahşiş”
En iyi şefin içgörüleri
Özellikle konaklama sektörü korona salgınının etkilerinden başka hiçbir sektör gibi etkilenmedi ve hem satış hem de personel kaybı yaşadı. Ancak tecritin sona ermesinin ardından konuklar, kutlamalar ve kutlamalar ve bunlarla birlikte gelirler kademeli olarak geri dönerken, ülke çapındaki yaklaşık 190.000 konaklama işletmesinde hâlâ on binlerce aşçı, garson, mutfak asistanı, servis personeli, resepsiyonist ve benzerleri eksik. .
ayrıca oku
Hans Böckler Vakfı’nın Food, Pleasure adına hazırladığı güncel “Konaklama Sektörü Analizi”, sosyal güvenlik primine tabi yaklaşık 1,1 milyon çalışanın yaklaşık beşte birinin, özellikle perakende ve lojistik işlerinde olmak üzere, pandemi sırasında konaklama sektöründen ayrıldığını gösteriyor. ve Restoranlar Birliği (NGG).
Kaynak: İnfografik WELT
Sonuç olarak, personel sayısında yalnızca 1,8 milyonluk tarihi bir düşüş yaşandı. Bu, çoktan aşılmıştır. Ancak sektöre dönen insan sayısı hâlâ göç oranının oldukça altında.
Araştırmada “Sektördeki kariyer değişikliklerinin henüz kayıpları telafi edemediği” belirtiliyor. Bu da konaklama sektöründeki dört şirketten neredeyse üçünü etkiliyor: “2022 istihdam anketine göre ankete katılanların yüzde 73’ü şirketlerinde pandemi öncesine göre daha az personel bulunduğunu söyledi.”
Bunun sonuçları konuklar tarafından her gün hissedilmektedir. Örneğin barlar, barlar ve restoranlar daha fazla izin günü getirdi ve/veya açılış saatlerini kısalttı ve menüler genellikle küçüldü. Dehoga, “Bir konsept ne kadar personel yoğun olursa, şirketlerin sunduklarını ve kaliteyi korumaları da o kadar zor olur” diyor.
Küçük işletmeler ve kırsal bölgelerdekiler özellikle zor zamanlar geçirecektir. Oteller ise çoğu zaman günlük oda temizliğinden vazgeçiyor, barı akşam erkenden kapatıyor veya doluluk oranlarını önemli ölçüde düşürüyor.
ayrıca oku
Federal İş Kurumu’na göre bu sefaletin ardındaki personel açığı 30.000 civarında. Yetkililere göre, en azından Eylül ayında otelcilik sektöründe bildirilen boş pozisyonların sayısı bu kadar yüksekti.
Ancak Dehoga’da bu sayının önemli ölçüde çok düşük olduğu değerlendiriliyor ve birçok şirket artık boş pozisyonlarını iş bulma kurumlarına bile bildirmediğinden, vasıflı işçi sıkıntısının en az iki kat daha yüksek olduğu varsayılıyor. Ayrıca umutsuzca aranan mini çalışanlar ve geçici işçi olarak öğrenciler de var.
NGG ayrıca talebin önemli ölçüde daha yüksek olacağını varsayıyor. Sendikaya göre sektörde pandemi öncesine kıyasla yaklaşık 100.000 daha az kişi çalışıyor. Ve bu açığı kapatmak en azından mevcut koşullar altında zor olacaktır.
Kaynak: İnfografik WELT
NGG patronu Guido Zeitler, “Çok düşük ücretler, takdir eksikliği, planlanması zor ve aşırı uzun çalışma saatleri ve yüksek düzeyde psikolojik ve fiziksel stres, konaklama endüstrisindeki günlük yaşamdır” diye açıklıyor. Çalışanlar için çekiciliğini artırmak ve çalışma koşullarını iyileştirmek konusunda sektörün “daha önce hiç olmadığı kadar baskı altında” olduğunu düşünüyor: “Konuk ağırlama sektörünün yeni bir başlangıca ihtiyacı var. Ücretlerin artması, çalışma saatlerinin azalması gerekiyor.” Aksi takdirde, personel eksikliği nedeniyle misafirler kendilerini gelecekte daha sık kapalı kapıların önünde bulacaklardır.
Aslında catering sektöründe ücretler genellikle düşüktür. Bölgeye bağlı olarak ortalama aylık ücret Mecklenburg-Batı Pomeranya’da brüt 2.076 avro ve Bavyera’da 2.622 avro arasında değişiyor.
Yalnızca çok az sayıda şirket toplu iş sözleşmesine tabidir
NGG analizinin gösterdiği gibi çalışanların yalnızca yüzde 52’si sosyal güvenlik primlerine tabidir. Sendikacı Zeitler, “Gelecekte vasıflı işçiler için asgari ücret ayda 3.000 avro olmalı” diyor.
Ancak, konaklama sektöründe yalnızca çok az sayıda şirketin toplu iş sözleşmesi olması nedeniyle çalışan temsilcilerinin bu tür talepleri yerine getirmesi pek mümkün değildir. Geçtiğimiz yıl ülke genelinde restoran ve otellerin yalnızca yüzde 20’si buna bağlıydı; bu, Almanya’daki tüm sektörler arasında ikinci en düşük değer.
ayrıca oku
Dehoga genel eleştiriyi reddediyor. İşgücü piyasası ve hukuk, sosyal ilişkiler ve mesleki eğitim alanında uzman olan genel müdür Sandra Warden, “Ağırlama endüstrisi entegrasyon ve fırsatlar endüstrisidir” diyor. “Her yeterlilik seviyesi için giriş ve gelişim fırsatları sunuyoruz. Örneğin, geliştirilmesi gereken dil becerilerine sahip mülteciler veya düşük vasıflara sahip olanlar bizde iş bulabilir ve okul çocukları ve öğrenciler çoğu zaman ilk mesleki deneyimlerini şirketlerimizde kazanırlar. Bu olumlu bir şey, çünkü mesleki yeterliliğe sahip olmayan kişiler işgücü piyasasında sorunlu çocuklardır; onların uzun vadeli işsizlik, sosyal sistemde durgunluk ve daha sonra yaşlılıkta yoksulluk riski özellikle yüksektir.
Kaynak: İnfografik WELT
Ancak derneğe göre çerçeve şartları üzerinde de çalışmalar yapılıyor. Geçen yıl Dehoga’nın yaptığı bir ankete göre şirketlerin yarıdan fazlası çalışanlarına daha fazla para ödüyordu ve eğitim yerleri sayısı önemli ölçüde arttı.
Warden’a göre şu anda yaklaşık 41.500 stajyer var ve bu da konaklama endüstrisini ülkedeki en büyük eğitim sektörlerinden biri haline getiriyor. Ancak yine de çok daha fazlası mümkün. Warden, “Bunun için ikili mesleki eğitime yönelik gerçek bir saldırıya, pratik meslekler ve faaliyetlere daha fazla değer verilmesine, modern bir çalışma süresi yasasının yanı sıra pratik yasalara ve hedeflenen yönergelere ihtiyacımız var” diye açıklıyor. Rahatlama, bürokrasiyi azaltma ve esneklik günün gündemidir.
Burada üçüncü taraflardan içerik bulacaksınız
Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni gerektirdiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.