Habeck bir yaz gezisinde: Ardından Robert Habeck, AfD’nin güçlenmesinin nereden geldiğini açıklıyor

trueliving

New member
RObert Habeck kendi havasında: Bir saatten fazla bir süredir Heidelberg’deki bir kültür merkezi olan Karlstorbahnhof’ta dünyayı anlatıyor. Bu akşam, sorular neredeyse tamamen iyi niyetli izleyiciler tarafından soruluyor. Heidelberg’deki “Vatandaş Diyaloğu”na katılmak isteyenlerin önceden çevrimiçi kayıt yaptırması gerekiyordu. Yeşil Partili seçmenlerin en çok yaptığı da buydu.

Karlstor istasyonunun önünde sadece iki avuç gösterici kayboldu. Birkaç AfD destekçisi orada, biri Rusya ile barış, diğeri Julian Assange için özgürlük çağrısında bulunuyor. Isıtıcılarla ilgili değil. Göstericiler zaten dışarıda kalmak zorunda.

Bir yıl önce Bayreuth’ta durum tamamen farklıydı. O zamanlar, Ekonomi Bakanı’nın geçen yaz gezisinde, Habeck’in pazar meydanındaki konuşması güçlükle anlaşılıyordu, göstericilerin ıslıkları ve yuhalamaları o kadar yüksekti ki. Ancak bu Pazartesi akşamı, hangi seyircinin salona girdiği konuşma taleplerinden zaten belli. En kritik sorulardan biri, insanları vejeteryan olmaya en iyi nasıl ikna edeceğimizdir, Habeck’in ayrıca türlerin yok olmasının iklim değişikliği kadar kötü olup olmadığını da yanıtlaması gerekiyor ve ardından bir ziyaretçi bakanın neden bunu yapmadığını da öğrenmek istiyor. t şeyleri daha tutarlı bir şekilde değiştirdi.


ayrıca oku







Robert Habeck’in felsefe yapmaya başladığı bir atmosferdir. Son aylarda bu rolü nadiren üstlenebildi, henüz çıkmamış olan ısınma yasasına yönelik eleştiriler çok sertti ve çok fazla savunmaya geçti. Habeck, yaz gezisi sırasında son haftalardaki Berlin tartışmalarından coğrafi bir mesafe kat edebildiği için açıkça mutlu.

Yaz gezisinde ağır eleştiriler beklenmiyor


Program, ağır eleştiri beklenmeyecek şekilde tasarlanmıştır: Ekonomi Bakanı, bir yıl önce özellikle o dönemde baş gösteren enerji krizinden özellikle zarar gören kağıt ve cam fabrikalarını ziyaret ederken, bu yıl program ağırlıklı olarak enerji ve ısıtma geçişinden yararlananlara odaklanır : İlk durak, diğer şeylerin yanı sıra ısı pompaları ve fotovoltaik sistemler kuran Stuttgart yakınlarındaki orta ölçekli bir şirket olan Bürkle+Schöck’tür.


ayrıca oku








Burada, Bina Enerjisi Yasası ile ilgili yaygara en iyi ihtimalle hala bir şaka. Patron Thomas Bürkle, göstericinin anahtar kutusunun yanından hızla geçmeye çalışan politikacının arkasından “Sayın Bakan, çok hızlı gidiyorsunuz,” diye sesleniyor. “Bunu daha önce duymuştum,” diye şaka yapıyor Habeck ve sırıtıyor. Bir çalışan, artık bir ısı pompası kurması gereken Robert Habeck’i sistemine bir “RoHa1000” teknisyeni olarak girerek tesisatçıların konuşlandırılmasının dijital olarak nasıl kontrol edildiğini gösterdiğinde, sadece “Oh, hayır!” diye haykırıyor. Swabia, başarısız olan ısı pompası yasasına yine gülebilir.

Bunu, Habeck’in bir hidrojen projesi için yaklaşık 161 milyon avroluk bir finansman kararını verdiği Bosch ziyareti ve enerji geçişinden gelecekte iyi işler elde etmeyi uman Mannheim’daki bir şirket olan Südkabel’de bir randevu izler.


ayrıca oku


Soldan sağa: Maliye Bakanı Christian Lindner (FDP), Şansölye Olaf Scholz (SPD), Ekonomi Bakanı Robert Habeck (Yeşiller)






Bu yüzden Habeck, o akşam Heidelberg’de sahnedeyken eleştirmen rolünü üstlenmek zorunda. Değişmeniz gerekiyorsa bunun bir küstahlık olduğunu zaten biliyor. Ve Yeşiller’in enerji, ulaşım ve ısınma geçişleriyle “programımızda birçok değişiklik” olduğunu kabul ediyor. “Çok açık: Çok fazla dönüşle bazen biraz başınız dönüyor.” Ayrıca bakan, “yani Robert’ı eleştirmek” gibi özeleştiri yapmalısınız. Habeck, “Doğru: son altı aydır, temelde tüm yasama dönemi boyunca açık sahnede tartışıyoruz” dedi. “Tamirciler gibi alenen tartışan bir hükümet iyi değildir.”

Değişimin yanındaki ikinci dayatma ise “birlikte kalmak”tır. Balonunuza çekilmemek ve farklı görüşlere sahip olanlarla tartışmaya devam etmemek çok yorucu. Habeck dinleyicilerini “Şu anda demokratik alanın ne kadar kırılgan olduğunu ve popülist sloganlarla dikkat çekmenin ne kadar kolay olduğunu biliyorsunuz,” diye övüyor çünkü sonuçta sıra tartışmaya geldi. Ancak o akşam Karlstor tren istasyonunda yeşil bir balonun içinde hareket ettiğiniz görülebilir.

Habeck, “kalıcı bir olumlu hikaye” anlatmak istiyor.


19 yaşındaki fizik öğrencisi ve Green Youth üyesi Max, ilk soruyu soruyor: “Gerçeklere göre değil, duygulara göre oy veren insanları iklimin korunmasına nasıl ikna edebiliriz?” “Duygular nedeniyle onu tam kalbinden vurdu. tabii ki her zaman bunun bir parçası,” diye yanıtlıyor Habeck. “Sadece saf bilime, sayılara, gerçeklere bakmak” yeterli değildir. Sadece korkunç resimler çizerek politik olarak başarılı olabileceğine inanmıyor. Bakan, “Bundan çıkış yolum, kalıcı olarak olumlu bir hikaye anlatmaktır” diyor.

Ve Habeck sadece felsefe yaptığı için, o akşam temellere iniyor: Her zaman tartışmalı olan birkaç siyasi “temel kavram” var. Habeck isimleri: “refah”, “özgürlük”, “sorumluluk” ve “Almanya”. Ve bundan öylece vazgeçip siyasi rakiplerinize bırakmamalısınız. Habeck daha sonra Ludwig Erhard’ın “herkes için refah” sözünü denedi.

“Bu, herkesin süper milyoner olması gerektiği anlamına gelmiyor, ancak bu, ülkenin zenginliğinin adil bir şekilde dağıtıldığı anlamına geliyor” diyor. Ancak artık sosyal piyasa ekonomisine ekolojik dağıtım da eklenmelidir. “Gelecek nesillerin refah fırsatlarını, şu anda ürettiğimiz servetle tamamen mahvetmemek” gerekir. “Refah” terimi her zaman yeniden tanımlanmalı ve bunun için mücadele edilmelidir.


ayrıca oku


Federal Çevre Bakanı Steffi Lemke (Yeşiller), 55






Habeck’e göre, AfD’nin anketlerdeki güçlü performansının nedeni bile bazılarının özgürlük kavramı. Habeck, “Sağ popülizmin güç kazanmasının nedeni, insanların otoriter bir devlet, güçlü bir lider, ‘kanun ve düzen’in hakimiyetini istemesi değil, tam tersi: kendi haline bırakılmak istemesi” diyor. “Devlet olma anlamında önünüze çıkan her şey, kendi özgürlük duygunuz için bir tehdittir.”

Sorun şu ki, bu özgürlük fikri “çok çabuk saptırılıyor”. Kanunlar olmasaydı, kamu güvenliği olmasaydı, “Vahşi Batı, kendimizi vururuz, polislere ihtiyacımız yok” kuralı. Habeck, “Bu düşünce hızla yanlış, abartılı, neredeyse asosyal bir özgürlük konumuna götürür” diyor. “Sapık bir özgürlük anlatısı”ndan bahsediyor.

“Herkes kendini düşündüğünde herkesin düşünülmediğini” tekrar tekrar kanıtlamalısın. Bunun yerine, kurumların ve altyapının çalıştığını göstermelisiniz. Habeck, “Bu artık siyasi konuşma, bunu biliyorum” diyor. Ancak: “Topluma daha yakın olmanın daha iyi olduğunu kanıtlamalısınız.” Bu “çok, çok zor” ve bu yüzden sağcı popülistlerin güçlenmesinden “çok endişeli”. “İki farklı özgürlük anlayışıyla ilgili: biri kendini tecrit eden, diğeri ise özgürlüğün ancak işleyen bir toplumda mümkün olduğunu bilen. Şu anda sürdürülmekte olan çatışma budur.” Ancak anlaşmazlık o akşam Heidelberg’de çözülmedi. Karlstor istasyonunda herkes aynı fikirde.