Mert
New member
Etlerde daha çok hangi mikroorganizmaların oluşturduğu mikrobiyolojik bozulma görülür?
Ancak Maya ve küfler daha düşük derecelerde üreyebilirler. Dondurulmuş etlerde şayet rekabetçi bakterilerin üremesi baskılanmış ise, bozulmada birinci derecede küfler rol oynar. Bazı küf soyları (Cladosporium, Geotrichum, Mucor, Penicillium, Rhizopus, Thamnidium) -5, -10°C'de üreyerek, etlerde bozulmaya neden olurlar.
Ancak Maya ve küfler daha düşük derecelerde üreyebilirler. Dondurulmuş etlerde şayet rekabetçi bakterilerin üremesi baskılanmış ise, bozulmada birinci derecede küfler rol oynar. Bazı küf soyları (Cladosporium, Geotrichum, Mucor, Penicillium, Rhizopus, Thamnidium) -5, -10°C'de üreyerek, etlerde bozulmaya neden olurlar.