
Yeni Başlayanlar İçin Halter Kemeri Satın Alma Rehberi
Halter kaldırma konusunda ciddiyseniz, er ya da geç muhtemelen bir kemer isteyeceksiniz. Kemerler, insanların bazen varsaydığı gibi yaralanmaları önlemez, ancak daha fazla ağırlık kaldırmanıza yardımcı olur. Bu, squat yapmanıza ve daha ağır kaldırmanıza -böylece güçlenmenize- yardımcı olur, bu nedenle bunlar birçok güçlü insan için standart ekipmandır.
Sahibiz burada bir rehber kemerlerin ne işe yaradığını, nasıl çalıştıklarını ve bunlara kimin ihtiyacı olduğunu anlamak için. Ancak temel fikri edindikten sonra, muhtemelen hala sorularınız olacaktır. Öyleyse, hadi içeri girelim.
Ne zaman bir halter kemeri satın almalısınız?
Her koçun, yeni bir kursiyerin kemer alması için doğru zamanın ne olduğu konusunda kendi görüşü vardır. Bazıları, önce belirli bir ağırlığı kaldırdığınızı veya büyük kaldırmalarda belirli bir beceri gösterdiğinizi görmek isteyebilir. Ama gerçek şu ki, kemere ihtiyacı olan ve olmayanlar arasında bir ayrım çizgisi yok. Kemer, kaldırma kariyerinin herhangi bir noktasında herkesin kullanabileceği bir araçtır. Nasıl destekleneceğini bilmemeyi telafi etmez, bu yüzden önce nasıl destekleneceğini öğrenmek mantıklıdır. Ama kemer olabilir yardım doğru yaptığınızda göbeğinizin kemere doğru bastırdığını hissedebildiğiniz için, nasıl destek alacağınızı öğrenirsiniz.
Bence kemer almalı mıyım diye merak ediyorsanız, muhtemelen kemer almanın zamanı gelmiştir. İyi olanların birçoğunun, birkaç haftalık bir teslim süresiyle çevrimiçi olarak sipariş edilmesi gerekir, bu nedenle gerçekten satın almayabilirsiniz. elde etmek hazır olduğunuza karar verdikten bir veya iki ay sonrasına kadar kemeri takabilirsiniz; bu nedenle, kemerinizi çok geç olmadan sipariş etmek isteyebilirsiniz.
Ne tür halter kemeri almalısınız?
İnternette “halter kemeri” araması yaparsanız, tonlarca sonuç alırsınız ve bunların çoğu, havalı görünmek isteyen ancak kemerin ne işe yaradığını gerçekten anlamayan spor salonu müdavimlerine pazarlanır. Pazarlamayı kesip şunu söylememe izin verin: Spor sporcularının yaygın olarak giydiği temel olarak iki tür kemer vardır.
bir cırt cırtlı kemer
İlk olarak, 4″ cırt cırtlı kemer var. Buradan başlıyorum çünkü bu, çok amaçlı iyi bir kemer, birazdan bahsedeceğimiz deri olanlardan daha ucuz ve ayarlaması ve takması tartışmasız daha kolay. Bende de var. 2Pood’dan, Olimpik halterciler ve Crossfitters arasında popüler bir markadır. Bu kayışlar dört inç genişliğindedir, bir cırt cırtlı kayışla kapanırlar ve kayışın etrafında bir kilitleme mekanizmasına sahiptirler, böylece cırt cırt kaldırmanın ortasında başarısız olsa bile açılmaz. Cırt cırt zamanla yıpranacak, ancak benimki üç yıldan fazla sık kullanıma katlandı ve hala güçlü.
Cırt cırtlı kayışlar, markaya ve özel renkler gibi özel özelliklere bağlı olarak genellikle 40 ila 70 dolar arasında çalışır.
Bir deri tek uçlu kemer
Sırada, geleneksel bir kemer gibi tokalanan deri kemerler var. Bunlar normal bir kemerin komik derecede büyük bir versiyonuna benziyor: 3″ veya 4″ genişliğinde ve genellikle 10 veya 13 milimetre olan kalın bir deriden yapılmış. Toka eşleşecek kadar büyük. (Postadan ilk kemerimi aldığımda güldüm. Onu toplum içinde takmayı hayal bile edemezdim. Ama şimdi onu normal bir spor salonu ekipmanı olarak görüyorum.)
Havalı görünen çift uçlu kayışlar vardır, ancak çalıştırılmaları gerçekten can sıkıcı olabilir. Unutmayın, setler arasında çıkarıp takacaksınız (ya da gevşetip sıkacaksınız). İkinci çatal, kemeri daha güvenli yapmaz, ancak takılmasını daha zahmetli hale getirir.
Cırt cırtlı kemerime ek olarak, Tek uçlu bir deri kemerim var ayrıca ve benimki bir öncü kesim Ofset delikleri ile. Bu şekilde, bir inç aralıklı iki delik arasında seçim yapmak yerine, kayışı 1/2″ artışlarla ayarlayabilirim.
Bir deri kol kemeri
Toka yerine kollu kemer tercih edebilirsiniz. Tokayı taktığınızda seçtiğiniz deliğe bir toka takmak yerine, kolu kemerdeki uygun deliğe takmak için bir tornavida kullanın. Ardından, kolu kapatmak için basitçe kapatın ve kemeri çıkarmaya hazır olduğunuzda iterek açın. Büyük bir yükselişten sonra “pop” tatmin edici olabilir; bkz. Jessica Buettner’ın bu klibi Örneğin. (Benim kaldıraç kemerim yok. Olanları biraz kıskanıyorum.)
Bu kayışlar, iyi tek tırnaklı kayışlarla aynı yaygın boyutlarda mevcuttur: 3″ veya 4″ genişlik, 10 mm veya 13 mm kalınlık. Ayarlanabilir çatallı kemerimi yapan şirket olan Pioneer, ayrıca ayarlanabilir bir kol satıyor bu, kolu bir tornavidayla çıkarmak zorunda kalmadan kemeri daha sıkı veya daha gevşek bir şekilde takmanız için size biraz alan sağlar. (Pioneer bana onlar için para ödemiyor, sadece ayarlanabilir tasarımlarını beğeniyorum.) Ayarlanamaz bir örnek olarak, Inzer’in Sonsuza Kadar kolu popüler ve dayanıklı bir tasarımdır.
Hem çatal hem de kollu kaliteli deri kemerler, cırt cırtlıdan daha pahalıdır. 100 ila 150 $ arası tipik bir fiyat aralığı olacaktır ve daha kalın kayışlar genellikle daha pahalıdır. (Yine özel renkler ve tasarımlar sizi biraz daha fazla çalıştıracaktır.)
Doğru beden nasıl satın alınır?
Bel ölçünüz size sipariş etmeniz gereken kemer uzunluğunu söyleyecektir; doğru bedeni bulmak için kayış şirketinin web sitesindeki beden tablosuna bakın. İki beden arasındaysanız, zamanla daha büyük mü yoksa daha küçük mü olacağınızı düşünün. Örneğin, kilo vereceğinizi biliyorsanız, biraz daha incelseniz bile üzerinize tam oturan bir kemer isteyebilirsiniz. Öte yandan, güçlendikçe kas kütlesi kazanmanız normaldir ve yepyeni bir kemer almak zorunda kalmadan daha geniş bir alana sahip olmak isteyebilirsiniz.
Genişlik söz konusu olduğunda, 4″ standarttır. (Yarışmada izin verilen maksimum genişlik, güç kaldırma için genellikle 4″ ve halterde 12 santimetre veya 4,7″‘dir.) Acemiyken aldığım tavsiye, neredeyse herkesin çömelme için 4″ kemeri seviyor, ancak bazı insanlar cankurtaran için 3″ kemeri tercih ediyor. Sonunda benimkini 3″ olarak aldım ve her iki kaldırma için de iyi uyuyor. Bazı insanlar her iki kaldırma için de 4 inçlik bir kemeri tercih eder, ancak bunu deadliftler için bellerinde daha yükseğe takın. Emin değilseniz, denemek için bir kemer ödünç alıp alamayacağınıza bakın.
Bir deri kemer satın alırken karar vermeniz gereken bir sonraki şey, kemerinizin kalınlığının 10 milimetre mi yoksa 13 milimetre mi olacağıdır. Şüpheniz varsa, 10 mm’yi alın. on üç çok kalındır ve birçok kişi bunun, kayışı özellikle kenarlarda rahatsız edici derecede sert hale getirdiğini düşünmektedir. Muazzam bir insansanız ve zaten çok güçlüyseniz, 13 mm’ye ihtiyacınız olabilir. Ancak bu durumda, muhtemelen zamanla deneyimleyerek bu sonuca varacaksınız. Bunu okuyorsanız, muhtemelen siz değilsiniz ve 10 milimetreyi istiyorsunuz.
Hangi tür halter kemerlerinden kaçınılmalıdır?
kemerler var mı peki olmamalı satın almak? Muhtemelen, evet:
- Çift çatallı kemerler baş belasıdır. Bir toka istiyorsanız, tek çatallı gidin.
- Cırt cırtlı kayışlar, kayışı yerinde tutan bir kilitleme mekanizmasına sahip değilse aniden açılabilir. 2Pood’dakiler gibi kilitleyen birini arayın, Öğe 26veya jimnastikçiler birkaç isim.
- Gerçekten ucuz halter kemerleri (Amazon’da bulabileceğiniz 20 dolarlık olanlar gibi) uzun süre dayanmaz ve iyi performans göstermeyebilir, ancak dürüst olmak gerekirse, korkunç değiller. Kemere ihtiyacınız olup olmadığından emin değilseniz, bunun için sizi suçlamam. önce ucuz olanı satın almak ve daha sonra yükseltme.
- Arkası geniş ve önü dar olan konik kemerler, bir zamanlar Olimpik halterciler arasında popülerdi. Yine de artık eskisi kadar kullanılmıyorlar; cırt cırtlı kayışlar büyük ölçüde bunların yerini almıştır. İnternette göreceğiniz konik kemerlerin çoğu, sadece spor salonunda havalı görünmeye çalışan insanları hedefleyen daha düşük kaliteli kemerlerdir. Bir moda seçimi olarak iyi, ancak muhtemelen asansörlerdeki performansınızı geliştirmek için en iyisi değil.
Bu bilgilerle, ihtiyaçlarınızı karşılayan bir kemer satın almak için donanımlı olmalısınız. Tercihinize bağlı olarak kilitli bir cırt cırtlı kemer veya 10 milimetrelik düz deri kemer çoğu insan için en iyisi olacaktır. Şimdi, ister düz bir siyah kuşak, ister özel renkli bir payet tasarımı iste, bu kendin çözmen gereken bir şey.