
Nokia G22 vs Nokia G21 : Aralarındaki fark nedir?
Nokia G22, Nokia G21 ile neredeyse aynı görünebilir, ancak ikisi arasında oylarınızı şu ya da bu şekilde etkileyebilecek önemli farklılıklar vardır.
Nokia G22, hızlı ve kolay onarım sağlayan bir tasarıma sahipken, bir yaşındaki Nokia G21 şimdi sadece 119 £ ile çok daha ucuz ve ikisi arasında pek çok benzerlik var. Soru şu ki, ikisi arasında 169 sterlinlik Nokia G22 için ek 50 sterlini ayırmaya yetecek kadar fark var mı?
İhtiyaçlarınıza en uygun olanı görmek için Nokia G22 ve Nokia G21 arasındaki temel farkları inceleyelim.
Tasarım ve ekran
Nokia G22 ve Nokia G21 yüzeysel olarak benzer görünebilir, ancak ikisi arasında temel bir fark vardır: Nokia G22, onarılabilirlik düşünülerek tasarlanmıştır.
Bu, yalnızca uzatılmış bir garanti ve uzun vadeli yazılım desteği sunmakla kalmayıp, aynı zamanda pil, ekran ve hatta USB-C bağlantı noktası, diğer bir deyişle genellikle onarılması gereken üç bileşen gibi bileşenleri kolayca değiştirebilme yeteneği sunarak Nokia’nın uzun vadeli garantisini daha da ileriye taşıyor.

Aslında Nokia, sadece bir tornavida ve bir gitar penası kullanarak pili 5 dakikadan daha kısa sürede değiştirebileceğinizi, ekran değişiminin ise 20 dakikada biraz daha uzun süreceğini iddia ediyor. Şirket, süreci daha da kolaylaştırmak için adım adım kılavuzlar ve ucuz yedek parçalar sağlamak üzere iFixIt ile ortaklık kurdu.
Bu nedenle, yeni bir telefon için daha fazla harcamak yerine, bozulan telefonunuzu tamir etme fikrini seviyorsanız, aradığınız telefon Nokia G22’dir.
Onarılabilirlik bir yana, Nokia G22 ve Nokia G21’in genel tasarımı oldukça benzer. Her ikisi de neredeyse aynı boyutlara sahiptir, ancak G22, daha basit bir görünüm için G21’in arkasındaki dokulu deseni çıkarır. Her ikisi de benzer dikdörtgen kamera muhafazalarına, şarj için bir USB-C bağlantı noktasına ve kablolu ses bağlantısı için 3,5 mm kulaklık jakına sahiptir.

G22’nin selefinden ayrıldığı diğer alan, daha sağlam Gorilla Glass 3 ekran koruması ve IP52 toz ve sıçrama direncine sahip dayanıklılıktır. Nokia, telefonun çoğu ucuz rakipten daha fazla düşürülebileceğini ve çalışmaya devam edebileceğini iddia ediyor, ancak bu kolayca onaylanabilecek bir şey değil – en azından bir grup telefonu mahvetmeden değil.
Ekran söz konusu olduğunda, her ikisi de aynı 6,5 inç IPS LCD 90Hz HD+ ekranı sunuyor, ancak G22, önceki modelin 400nit’lik parlaklığına kıyasla maksimum 500nit’te biraz daha parlak oluyor. Premium özellikler açısından fazla bir şey beklemeyin, ancak bu kadar ucuz bir fiyat noktasında gerçekten beklenmiyor.
Nokia G21’in tek gerçek kazancı, G22’den çok daha ince çerçevelere sahip olması, muhtemelen daha yeni modelin tamir edilebilirlik faktörüyle ilgisi var.
kameralar
Telefonların yapısında pek çok farklılık olsa da, bu, iki nesil boyunca temelde aynı olan kameraları kapsamıyor.
Hangisini seçerseniz seçin, oldukça geniş f/1.8 diyafram açıklığına sahip 50MP ana lens, yanında 2MP makro lens ve portre fotoğrafçılığına yardımcı olacak gibi görünen 2MP derinlik sensörü elde edeceksiniz. Bu, öne bakan 8 MP selfie kamerası ile eşleştirildi.

Makro ve derinlik lensleri esas olarak kamera sayısını artırmak ve telefonu daha çekici hale getirmek için varken, 50MP kamera kesinlikle iyi görünüyor – özellikle de pazarın bütçe sonunda.
Nokia, özellikle Nokia tarafından geliştirilen Gece modu söz konusu olduğunda, AI görüntülemesini daha yeni Nokia G22 ile geliştirdiğini iddia ediyor, ancak amiral gemisi düzeyinde sonuçlar beklememelisiniz. Ayrıca, videolarda ortamın sesini daha doğru bir şekilde yansıtmayı amaçlayan gelişmiş OZO surround ses kaydına sahiptir.
Verim
Kameralarda olduğu gibi, hem Nokia G22 hem de Nokia G21, 4 GB RAM ve 64 veya 128 GB depolama ile aynı Unisoc T606 yonga setini kullanıyor, ancak daha yeni G22’nin performansı biraz daha fazla artırmak için kolunda birkaç numara var. selefi
Bu, esas olarak yedek depolama alanı alan ve performansı artırmak için RAM olarak kullanan sanal RAM uzantısı biçiminde gelir. Bu, birçok orta sınıf ve amiral gemisi modelinde gördüğümüz bir özelliktir, ancak tartışmasız en önemli olduğu bütçe alanındadır. 12GB ve 16GB RAM arasındaki fark önemsizdir, ancak 4GB ve 8GB RAM karşılaştırıldığında tam tersidir.
Bu, (biraz) daha hızlı UFS 2.2 depolama ile birleştiğinde, yeni Nokia G22’nin günlük görevlerde eski G21’den biraz daha iyi performans göstermesine olanak tanır, ancak 12nm yonga seti ile üst düzey oyunları çalıştırmayı beklemeyin.
Her ikisinin de, gerekirse satın aldıktan sonra depolamayı genişletmenize izin veren bir microSD yuvası ile geldiğini belirtmekte fayda var. Her ikisi de Wi-Fi 5 ve Bluetooth 5 desteği sunuyor ancak 5G meraklıları başka bir yere bakmalı. 4G ile sınırlıdırlar, ancak el cihazlarının bütçe odaklı doğası göz önüne alındığında, bu çok da şaşırtıcı değil.
İki telefon, Galaxy S23 Ultra’da bulunanlardan biraz daha büyük olan büyük 5050mAh pillerle çalışıyor ve Nokia, her ikisinin de tek bir şarjla bir günden fazla dayanacağını iddia ediyor. Ekranın nispeten düşük çözünürlüğü ve bütçe odaklı yonga seti göz önüne alındığında, bu tamamen mümkün.
G22, 20W şarj ile selefinin 18W’lık şarjına kıyasla biraz daha hızlı şarj olacak, ancak ne olursa olsun, bu kadar yüksek kapasiteli bir pili şarj etmek muhtemelen iki saatten fazla sürecek.

İkisinin farklı olduğu nokta yazılım açısındandır; ama düşündüğün şekilde değil. Nokia G21 başlangıçta Android 11 ile birlikte gelirken, o zamandan beri işletim sisteminin en son sürümü olan Android 13’e yükseltildi.
Öte yandan, daha yeni Nokia G22, eski Android 12 ile birlikte geliyor. Nokia’ya bunu bir brifingde sordum ve bir temsilci, tamir edilebilir tasarım nedeniyle esasen telefonun genişletilmiş gelişimine bağlı olduğunu açıkladı. yakında Android 13’e yükseltileceği konusunda güvence verildi.
Karar
Nokia G22, piyasada kolay onarım sağlayan çok az akıllı telefondan biridir ve kılavuzlar ve yedek parçalar için iFixIt ile ortaklık, süreci daha da kolaylaştırır. Bu sadece tüketiciler için değil, her yıl daha az akıllı telefonun çöplüklere gittiği gezegen için harika.
Bununla birlikte, G22’nin tamir edilebilirliğine bakarsanız, iki akıllı telefonun neredeyse aynı olduğunu görürsünüz. Daha yeni modeli farklı kılmak için daha hızlı UFS 2.2 depolama ve sanal RAM gibi yalnızca küçük farklarla aynı kameraları, aynı işlemciyi ve hatta aynı pil kapasitesini kullanıyorlar.
Telefonunuz arızalandığında onu tamir etme fikrini seviyorsanız, tercih edeceğiniz telefon Nokia G22’dir, ancak yalnızca iyi bir kamerası ve pil ömrü olan basit bir telefon istiyorsanız, kendinize 50 £ tasarruf edebilir ve Nokia G21.
Spesifikasyon karşılaştırması
‹
İngiltere RRP’si
ABD RRP
AB RRP
Üretici firma
Ekran boyutu
Depolama kapasitesi
Arka kamera
Ön kamera
Video kaydı
IP derecelendirme
Pil
Hızlı Şarj
Boyut (Ölçüler)
Ağırlık
DE OLDUĞU GİBİ
İşletim sistemi
Yayın tarihi
Çözünürlük
Yenileme hızı
Limanlar
yonga seti
Veri deposu
Renkler
Belirtilen Güç
›