
İncelenen ve test edilen en iyi seçenekler
Artıları
- Hibrit tasarımla son derece taşınabilir
- Sıradan oyunlar için mükemmel performans
- Üstün ekran kalitesi
- eGPU ile performansı artırma seçeneği
Eksileri
- Zayıf pil ömrü taşınabilirliği baltalıyor
- İsteğe bağlı eGPU çok pahalıdır
- Tip kapağı, kötü bir oyun klavyesi değişimidir
Asus ROG Flow Z13, GeForce Now gibi bir bulut hizmetine bağlı olmayan tam donanımlı bir PC oyun deneyimi sunmak için tasarlanmış ilk ve tek tabletlerden biridir.
Bununla birlikte, kutudan çıkar çıkmaz tablet, herhangi bir RGB aydınlatmasından mutlu bir şekilde arınmış siyah levha ile oyun çığlık atmaz. Aslında, incelemecimiz, Windows tabletin birinci nesil bir Microsoft Surface Pro’ya çok benzediğini, güvenilir bir destek ayağına sahip sağlam ama kalın bir tablet bölümüne sahip olduğunu ve bir amfide veya kafede kullanılan cihazı çizim yapmadan kolayca görebildiğini söyledi. çok fazla dikkat
Test ettiğimiz tüm Microsoft Windows tabletleri gibi, cihaz da açıkça önce dizüstü bilgisayar, sonra tablet olarak kullanılmak üzere tasarlandı. Destek ayağı ve takılabilir klavye, büyük boyutlarıyla birleştiğinde, onu Android veya Apple iPad rakiplerinin çoğuna göre yatay yönde tutmayı ve kullanmayı çok daha az rahat hale getiriyor.
Ancak, temel ofis görevleri için bir dizüstü bilgisayar işlevi görebilen bir mobil PC oyun tableti peşindeyseniz, bu mükemmel bir seçimdir.
Asus ROG Flow Z13 ile Microsoft’un mevcut Surface Pro 8’i de dahil olmak üzere diğer Windows tabletleri denizi arasındaki en büyük fark, bir dGPU seçeneğiyle gelmesidir. Spesifik olarak, test ettiğimiz inceleme birimi, bir Intel Core i9-12900H CPU ve bir Nvidia RTX 3050 Ti GPU tarafından destekleniyordu. Daha az güçlü Intel Core i5-12500H ve Intel Iris Xe grafikleriyle birlikte gelen daha ucuz bir sürüm de mevcuttur.
3050 Ti GPU ender bulunur – başka hiçbir tablette görmedik – ve tabletin oyun odağının yanı sıra artan boyutunun birincil nedeninin açık bir işareti.
Test sırasında kombo, ROG Flow Z13’ün oyunları şaşırtıcı derecede yüksek kare hızlarında oynadığını gördü. Cihazla geçirdiğimiz süre boyunca tablet 1080p çözünürlüğe ayarlanmış olarak, Borderlands 3, Dirt Rally ve Horizon Zero Dawn gibi 30 fps sonrası oynanabilir hızlarda çalışan büyük isim başlıkları almayı başardık. Fortnite ve Apex Legends gibi daha az talepkar oyunlar çok daha akıcı çalıştı ve zaman zaman yine grafik ayarları düşürülerek 60 fps’ye yaklaştı. Genel bir kural olarak, oyunların 30 fps veya daha yüksek hızlarda çalışması gerekir – daha düşük olursa, oyun oynuyormuş gibi görünür.
Ek bir bonus olarak Z13 ayrıca harici bir GPU seçeneğine sahiptir. Bu, Asus ROG Flow Z13’ü çok daha güçlü bir RTX 3080 grafik kartı içeren harici bir XG Mobil bağlantı istasyonuna bağlayarak oyun performansını önemli ölçüde artırmanıza olanak tanıyan pahalı bir çevre birimidir. Testlerimiz, bağlantının oyun oynarken üç kat daha iyi performans sağladığını gösterdi.
Cihazın tek dezavantajı, yüksek ön maliyeti ve 3050 Ti grafik kartını yerleştirmek için bazı fedakarlıkların yapılması gerektiği gerçeğidir. Yeni başlayanlar için klavye, Surface Pro 8 için mevcut olan Type Cover kadar rahat değil. mükemmel değil
Eklenen grafik homurtu da pil ömrünü büyük ölçüde etkiledi. Asus ROG Flow Z13 ile geçirdiğimiz süre boyunca, üretkenlik uygulamalarını çalıştırarak hiçbir zaman beş saatten fazla dayanamadı ve hafif oyun oynarken pili iki saatten daha kısa sürede bitiyordu. Bu, test edildiğinde tam bir iş günü (sekiz saat) dayanmayı başaran Surface Pro 8 gibi rakip cihazların kökten gerisindedir.
Ayrıca hareket halindeyken PC oyunları oynamanın bir yolunu arayan tüm alıcıların Valve Steam Deck’i düşünmelerini öneririz. Testlerde, ekli gamepad kontrolleriyle birlikte gelen Steam Deck’in Asus ROG Flow Z13’ün performansını karşılamayı başardığını ve daha uzun pil ömrü sunduğunu gördük. Tek dezavantajı, Asus ile aynı şekilde dizüstü bilgisayar yerine kullanılamaması.
İnceleyen: Ryan Jones
Tam inceleme: Asus ROG Flow Z13 İncelemesi