
HP Dragonfly G4 ve HP Dragonfly Folio G3: Daha yeni mi daha iyi?
HP, Dragonfly G4 ile Dragonfly serisi üretkenlik dizüstü bilgisayarlarına ekledi. Ama daha yeni gerçekten daha mı iyi?
HP Dragonfly G4’ün duyurulmasıyla, hangi dizüstü bilgisayarın zirvede olduğunu görmek için Dragonfly serisindeki diğer cihazlara bir göz atmak istedik. Dragonfly G4 ve Dragonfly Folio G3 arasındaki bazı temel farklılıkları ve benzerlikleri inceleyeceğiz, böylece hangisinin yükseltmeye değer olduğuna karar verebilirsiniz.
Raptor Gölü vs Alder Gölü
Dragonfly G4, Raptor Lake olarak da bilinen 13. nesil Intel Core işlemcilerle birlikte gelir. HP, hangi SKU’ların dahil edildiğini belirtmedi, ancak dizüstü bilgisayar güncellenmiş işlemci mimarisinden faydalanacak.
Dragonfly Folio G3, son nesil Alder Lake işlemcilerle birlikte gelir. Özellikle üretkenlik görevleri ve genel ofis işleri için fazlasıyla yeterli güç sağlaması gereken Intel Core i7-1265U CPU ile birlikte gelir.

Dragonfly G4’ün Dragonfly Folio G3’ten çok daha yüksek kıyaslama puanlarına sahip olması pek mümkün değil, oradaki zayıflar için tam incelememizi bekleyin, ancak yeni nesil işlemci iyileştirmeler getirecek. Bu, onu daha fazla güç isteyenler için daha iyi bir seçenek haline getirmelidir.
Dragonfly Folio G3, 2’si 1 arada tasarıma sahiptir
Dragonfly Folio G3, benzersiz bir 2’si 1 arada tasarıma sahiptir ve ekranı öne doğru çekilip klavyeye yaslanabilir. Dokunmatik ekranı bir tablet gibi veya geleneksel bir kapaklı dizüstü bilgisayar gibi kullanarak daha fazla çeşitlilik sağlayabilirsiniz. 2’si 1 arada tasarımlar, medya içeriğini — tablet biçiminde — izlemeyi sevenler veya dokunmatik ekranı kullanarak karalamalar ve yaratıcı çalışmalar yapmak isteyenler için çok uygundur.

Dragonfly G4, kapaklı bir tasarımı tercih etti. 180 derecelik bir menteşe ile birlikte gelir ve masa üzerinde tamamen düzleştirilmesine olanak tanır. Sıradan bir yaratıcılık aygıtı olma potansiyelini sınırlayan bir dokunmatik ekrana sahip değildir.
Dragonfly G4’te 2 TB’a kadar depolama
Dragonfly G4, üretkenlik çalışanları için fazlasıyla yeterli olan 2 TB’a kadar depolama alanıyla birlikte gelir. Bu, kullanıcıların harici sabit sürücülere yatırım yapma endişesi duymadan büyük çalışma dosyalarını veya medya içeriğini kaydetmelerine olanak tanır.

Dragonfly Folio G3, 512 GB’a kadar depolama alanıyla birlikte gelir. Bu, çoğu ofis çalışanı için yeterli olmalı, ancak Dragonfly G4 kadar kafa boşluğuna sahip değil.
Her ikisinde de Thunderbolt 4 bulunur
Hem Dragonfly G4 hem de Dragonfly Folio G3, geniş bir bağlantı noktası seçimiyle gelir. Dragonfly Folio G3, bir SIM kart yuvası ve bir ses girişinin yanı sıra iki Thunderbolt 4 USB-C bağlantı noktasıyla birlikte gelir. HDMI ve USB-A bağlantı noktalarının olmaması, eski çevre birimlerini bağlamak için dongle’lara ihtiyaç duyabileceğiniz için onu biraz sınırlar.

Dragonfly G4, iki Thunderbolt 4 USB-C bağlantı noktası, bir USB-A girişi, HDMI 2.1, bir Nano SIM yuvası ve bir kombo kulaklık mikrofon jakı gibi etkileyici bir bağlantı noktası seçimine sahiptir. HDMI 2.1, gelişmiş üretkenlik için başka bir monitör gibi ses ve video kaynakları arasında bir arabirim sağlayacaktır.