
Bu Sahte Kimlik Doğrulayıcı Uygulaması Dolandırıcılığına Kanmayın
Dolandırıcılar, mobil uygulama mağazalarında hedeflenecek yeni bir uygulama kategorisi buldu: kimlik doğrulayıcı uygulamalar. Gibi birkaç web sitesi Dikkat oturum açma kimlik doğrulama kodlarını almak için SMS kullanımına karşıdolandırıcılar, kullanıcıları (ve paralarını) hedeflemek için sahte kimlik doğrulayıcı uygulamalar oluşturmaya başladı.. Aslında kötü oyuncuları görmek sinir bozucu olsa da İnsanların dijital güvenliklerini güçlendirme girişimlerinden yararlanarak, kendinizi korumak için atabileceğiniz kolay adımlar var..
Nasıl kimlik doğrulayıcı uygulama dolandırıcılığı çalışıyor
iOS geliştiricileri tarafından yürütülen bir güvenlik blogu olan Mysk, Twitter’da bu dolandırıcılığı vurguladı: Popüler kimlik doğrulayıcı uygulamaları aradığınızda, Google Authenticator veya Microsoft Authenticator gibi, dolandırıcılar sponsorlu sonuçları en üstte satın alırlar, bu nedenle sonuçlardaki ilk uygulama aslında sahte olabilir. Bu dolandırıcılık uygulamalarını indirdikten sonra, oturum açma kodlarını almak için sizden kaçınılmaz olarak ayda 40 ABD doları gibi müstehcen bir ücret ödemeniz istenecektir. (Bu kodları yasal uygulamalardan ücretsiz olarak alabileceğinizi söylemeye gerek yok.)
Hem Apple hem de Google, bu sahte uygulamalardan bazılarını kaldırma konusunda proaktif davrandılar, ancak dolandırıcılar her zaman bu kimlik doğrulayıcıları farklı bir avatarla tekrar piyasaya sürmenin yollarını bulacaktır. Genellikle, dolandırıcılık uygulamalarının jenerik bir özelliği vardır.kilit simgesine bakın ve orijinal görünmek için “Authenticator” adını kullanın. Görünüşe göre bir dolandırıcının dünyasında yaratıcılığa çok az yer var.
Sahte kimlik doğrulama uygulamalarından nasıl kaçınabilirsiniz?
Birkaçını takip ederek bu dolandırıcılardan kolayca kurtulabilirsiniz. adımlar. Öncelikle, iPhone’unuzda App Store’da veya Android’de Google Play Store’da arama yaptığınızda ilk gördüğünüz sonuca güvenmeyin. İlk uygulama yasal görünse bile, gerçek anlaşma olup olmadığını görmek için geliştiricinin adına tıklamalısınız. Örneğin, Google LLC, Google Authenticator’ın arkasındaki geliştiricidir.
İkinci olarak, favori doğrulayıcı uygulamalarınızı bulmak için çevrimiçi olarak hızlı bir arama yapın. Kimlik doğrulayıcı uygulamaları için Google veya Microsoft’un resmi indirme sayfalarında olduğunuz sürece, telefonunuzda doğru uygulamaya yönlendirileceksiniz.
Bu dolandırıcılık uygulamalarına karşı en iyi önlem, popüler bir seçeneği tercih etmektir. Ve bilinmeyen uygulamalardan kaçının. Akıllı telefonunuzda anlaşılmaz bir kimlik doğrulayıcı uygulaması bulursanız, sizden ödeme yapmanızı istediği anda onu silebilirsiniz. En iyi kimlik doğrulama uygulamalarının tümü ücretsizdirveya en azından ücretsiz bir sürüm sunun.
Son olarak, yerleşik iki faktörlü kimlik doğrulayıcılara sahip uygulamaları kullanarak bu dolandırıcıların sizi soyma girişimlerini engelleyebilirsiniz. gibi hizmetleri deneyebilirsiniz. 1Şifre, Bitwardenveya Apple’ın kendi iCloud Kzincir. Bunların tümü, parola yönetimiyle birlikte kimlik doğrulayıcı kodlarını destekler ve entegre bir çözüm çoğu insan için en iyi sonucu verebilir.