
Bir sonraki büyük şey, AI tarafından oluşturulan GIF’ler olabilir.
Nvidia’nın yeni teknolojisi sayesinde, yapay zeka tarafından üretilen GIF’ler interneti ele geçirecek bir sonraki büyük şey olabilir.
Nvidia kısa bir süre önce, Nvidia’nın Toronto AI Laboratuvarında bir metin isteminden hareketli sanat oluşturabilen bir araç denemek ve oluşturmak için Kararlı Difüzyon kullandıkları deneylere dayanan “Gizli Difüzyon Modelleri ile Yüksek Çözünürlüklü Video Sentezi” başlıklı bir makale yayınladı. Temel olarak fikir, bir ifade yazabilmeniz ve bu ifadenin hareketli bir sanat eserine, yani bir GIF’e dönüştüğünü görebilmenizdir.
Nvidia’ya göre şirket, 1280 x 2048 çözünürlükte yaklaşık 4,7 saniye uzunluğunda hareketli görüntüler üretebiliyor; ancak aracın 512 x 1024 çözünürlükte daha uzun videolar da oluşturabileceği bildiriliyor. Araç, bir metin istemine dayalı olarak bu hareketli sanatı oluşturma yeteneğine sahip olsa da, bildirildiğine göre dikkat dağıtan yapıları ortadan kaldırmak için yapılması gereken daha çok iş var.
Böyle bir araç ne için kullanılır? Pekala, en büyük kullanım alanı GIF’lerin oluşturulması olabilir. Yapay zeka tarafından oluşturulan görüntüler ve yapay zeka sohbet robotlarından yapılan seçimler interneti çoktan ele geçirdi ve bu, derin sahte videolar hakkında da hiçbir şey söylemez. Yapay zeka tarafından oluşturulan videolar, her iki dünyanın en iyi yönlerini harmanlayabilir ve video izlemeye gerek kalmadan dağıtması ve paylaşması kolay, hareketli bir sanat eseri sunabilir.
Artı, çevrimiçi memler söz konusu olduğunda GIF’ler çok büyüktür, bu nedenle bunları yapay zekanın yardımıyla talep üzerine oluşturabilmek, Twitter gibi bir platformda orman yangını gibi yayıldığını görmek kolaydır. Yine de, şu an itibariyle, bunların hepsi hala spekülasyon. Nvidia’nın bu aracı nasıl kullanacağı ve ortalama bir tüketici tarafından ne kadar kolay kullanılacağı belli değil.