
Bahçenizde Kırpılan Çimleri Kullanmanın En İyi Yolları

Geleneksel bir yeşil çim çiminin bakımı, yıl boyu süren süreçile biçme genellikle en çok zaman alan görevdir. Bu sadece çimleri biçmeyi değil, aynı zamanda işiniz bittiğinde elinizde kalan kırpıntılarla ne yapacağınızı bulmak anlamına da gelir.
Onları çöp poşetlerine atıp atmak yerine, işte en iyilerinden birkaçı. bunları kullanmanın yolları bahçenizdeki kupürler.
Bahçenizde kırpılan çimler nasıl kullanılır?
Kırpılan çimlerin geri dönüştürülmesi hakkında konuştuk. çimlerinize geri dönünancak bahçenize de fayda sağlayabilirler; herbisitlerle tedavi edilmedi veya bahçenizde başka türlü kullanmayacağınız diğer kimyasallar. İşte bazı fikirler:
sebzeler için malç
Yapabiliyorken çim biçmeyi malç olarak kullanın Peyzaj estetiğinize uymayabilecek çiçekler, çalılar ve ağaçların etrafında da. Ancak bu, kırpıntıların yabani ot büyümesini azaltmaya, nemi korumaya ve sebzeleriniz için makul toprak sıcaklıklarına yardımcı olabileceği bahçenizde bir sorun olmamalıdır. Sadece emin ol sadece kullanmak kırpıntıları malç olarak kurutun.
Kompost yığınınız için nitrojen
Aktif olarak gübreleme yapıyorsanız, çim kırpıntıları, sahip oldukları özellikler sayesinde yığına harika bir katkı sağlar. yüksek nitrojen içeriği. Ancak açık olmak gerekirse, yalnızca birikmiş çim kırpıntılarından oluşan bir yığın kompostlama sayılmaz; bir kombinasyon gerektirir ayrışmanın gerçekleşmesi için gerekli mikroorganizmaları içeren diğer bitki materyalleri ve az miktarda toprak.
Gübreleyici çay demle
Bahçenizi gübrelemenin doğal bir yolunu mu arıyorsunuz? Azotun yanı sıra kırpılan çimler de potasyum açısından yüksektir ve her iki besin maddesi de bitkilerinize destek sağlar – özellikle yaz ortasında, toprak en yüksek verimlilikte değil. Ve bu besinleri gübreleme “çayı” şeklinde kendi yollarına gönderebilirsiniz.
İle çayı demlebüyük bir kova veya kap alın ve 2/3’ünü çim kırpıntılarıyla doldurun, ardından suyla doldurun. Karıştırarak üç gün demleyin Günde en az bir kere. Ardından kırpıntıları çıkarmak için sıvıyı süzün ve bunları (eğer varsa) kompost yığınınıza ekleyin.
Son olarak, bitkilerinizi çevreleyen toprağa uygulamayı planlıyorsanız sıvıyı bir sulama kabına veya bitkilerin yapraklarına püskürtecekseniz bir sprey şişesine veya pompaya dökün.. Bitkilerinizi bu çay ile gübreleyebilirsiniz. iki haftada bir.